Entusiastiske thailandske innebandyspillere: Hei, her er vi. La verden se oss

“Vi ønsker i hovedsak å vise verden at Thailand spiller innebandy,” sier hovedtrener Kenneth Koh entusiastisk i Kutna Hora, der det thailandske landslaget har forberedt seg i en måned. ”Vi levde for dette. Vi våkner og sier: Hei, vi er her. Vi vil at verden skal se oss spille.

Slik teamet forstår, er dette et spørsmål. Og det er ikke ment å være samspillet på banen. “Halvparten av guttene bor i Europa og snakker ikke thai, guttene fra Thailand snakker ikke engelsk. Selv kommer jeg fra landet til den største rivalen fra Singapore, jeg måtte lære thai. Det var mange problemer, sier Koh.

Ellers har laget hans god bakgrunn.Med støtte fra den thailandske regjeringen og sjenerøs sponsing av PTT-oljeselskapet satte treneren sammen en gjeng drømmende gutter.

Ja, de har like kvalitet i lavere konkurranser i Tsjekkia, selv om de er tjue år gamle Alexander Rinefalk i Örebro i den svenske toppligaen.

Tross alt er det ingen som kan vokse hjemme, Thailand har ikke sin egen liga. Hjelp de første turneringene på skoler eller kommende kvalifiseringer til neste damemesterskap.

“Det er en sport som ingen har hørt så mye om, men folk begynner å legge merke til oss. Jeg kjørte over hele landet og så bare en positiv respons på skolene. Barn og voksne liker å se og leke, de kan løpe med det. Innebandy er et raskt actionspill.Regjeringen ønsker ganske enkelt innebandy for å forene landet, den støtter oss fordi vi allerede har dukket opp i verden, sier Koh. . Derfor må innebandyspillere reise til Europa i lang tid.

De var i Kutná Hora siden 8. november, men det er ingen trussel om ubåtsykdom. “Jeg roper ikke til guttene, og de gir det tilbake til meg i godt humør. Hvis europeere tror asiater ikke viser følelser, er vi forskjellige fra denne stereotypen. Det kan være frustrerende å tilbringe en måned av gangen i et fremmed land med teamet. Det er ikke livet. Men guttene forstår perfekt hva som trengs, ”berømmer Koh.Tvert imot. “For første gang vi hadde tsjekkisk mat, tok de seg fantastisk av oss. Selv om det er et skille, nøling, spesielt hos eldre mennesker, fordi vi ser og snakker annerledes, er du generelt veldig vennlig. Selv om noen ikke snakker engelsk, tar han oss i hånden og leder oss dit vi trenger. Dette er en endring sammenlignet med Øst-Europa, der folk foretrekker å forlate etter et spørsmål, ”sammenligner Koh.

“Jeg ble bare overrasket. Noen gutter på gaten stoppet meg en gang og tilbød meg marihuana. Er det en vanlig ting med deg? ”Spør han underholdt.

Så du bør gå tilbake til innebandy. Overraskende stoler Koh på Sveits. Han sa at Tsjekkia kan hjelpe hjemmemiljøet. ”Hvor mange mennesker passer egentlig inn på den store arenaen? Atten tusen? Wow, det er et enormt antall!Så du forstår, dette kan være et problem for svenskene og finnene som vil være under press, ”melder han. For to år tilbake var det fjortende, nå ville det vært en suksess hvis laget kunne slå det europeiske laget, som ennå ikke er oppnådd. “Vi spilte med Polen 4: 5 på det siste mesterskapet.”