Sverdsmann Rubes overvant den mystiske sykdommen og lyktes i SP i Bern

Til og med i juli var 28 år gamle Rubeš hjemme, trente og lærte i stedet for å delta i Fekting-verdensmesterskapet i Wu-chi, Kina. Deltakelsen hans ble ødelagt av en mystisk sykdom, samt hele sesongen. “Jeg antar at jeg spiste litt dårlig tilberedt kjøtt på en restaurant, jeg tror en tartare eller noe, og det var en bakterie som angrep kroppen min,” husker Martin Rubes.Legene kunne ikke finne ut hva han var på lenge, og det var først senere at kjøttversjonen ble mest sannsynlig. “De satte antistoffene mine på den.”

En ukjent bakterie angrep alle Bet365ledd, ankler, knær, albuer og håndledd. “Jeg var helt utenfor byen og måtte være på sykehuset i en uke da jeg var hovent, det gjorde vondt, jeg kunne ikke bevege meg,” sier han.

Om sommeren “slikket” han seg selv og gikk inn i den nye sesongen, bare i Bern, en god start. Den tolvte plassen som den beste av tsjekkerne er et bevis på dette, helt til trettiende endte deltakeren til OL Jiri Beran. Den japanske Kazujasu Minobe vant i Bern.

“Grunngruppen Martin kjempet med fire seire og to nederlag,” melder trener Martin Rubes senior.Hans sønn beseiret belgiske Thibault Ferage, russiske Sergei Chodos, Dan Christian Schack Linnemann og spanjolen Miguel Moratilla, tapte mot polske Piotr Nemec og Kazakh Vadim Sharlaimov.

“Jevn avansement for gruppene sikret ham avansement til elimineringskamper, der han unngikk kampen i 256 takket være god utplassering og måtte vinne to eliminasjonsspill for avansement til de beste sekstiseks,” beskriver Rubeš.

Den første rivalen til Martin Rubeš var spanjolen Marc Andreu Almans, som han beseiret jevn 15: 8.En annen var amerikaneren Jacob Hoyle. “Med ham vant han i en dramatisk avslutning 15:14 og kunne feire avansementet til hovedkonkurransen Top64,” melder Martin Rubes.

I hovedkonkurransen til årets første verdensmesterskap i Berne ventet Rubes bronse fra verdensmesterskapet i Kina på rumenske Svichkar. “Martin slo ham 15: 7 etter en flott prestasjon og var blant de 32 beste,” gleder Rubeš.

Da ventet Nikita Glazkov, en russer som tapte mot Martin Rubeš etter en taktisk kamp 12:10. Og sånn satte Carlsbad-svergeren seg inn i kampen om de åtte finalene. “Han slet uten hell med Dan Patrick Jörgensen, men til slutt var det en veldig god posisjon.12. plassen er et flott resultat, legger Martin Rubeš til. More info here