Bør England ta det med ro mot Belgia? VM-permutasjoner forklart

England – på det smaleste av marginene. De og Belgia er begge igjennom, har samme antall poeng, har samme målforskjell og har scoret samme antall mål. England er topp utelukkende i kraft av å ha fått færre gule og røde kort. Gareth Southgates side har fått to gule kort og ingen røde kort, sammenlignet med Belgias tre gule kort og ingen røde kort etter to kamper. Hvis England og Belgia trekker torsdag i Kaliningrad, vil denne “fair play” -regelen avgjøre hvem som holder seg topp. Lag mister ett “poeng” for et gult kort, tre for et indirekte rødt (to gule kort i samme spill til samme spiller) og fire for et direkte rødt kort.Hvis lagene er fastlåst på fair play, vil Fifa benytte seg av loddtrekning. England til verdensmesterskudd når Kane hat-trick leder 6-1 Panama-rute Les mer

Hvis England vinner sin gruppe, vil de spille det nestplasserte laget i gruppe H. Hvis England er løpere opp, vil de spille vinneren. Japan, Senegal og Colombia kjemper om å kvalifisere seg med Polen nå ute.

Den uforutsigbare karakteren av dette verdensmesterskapet betyr at det faktisk kan være bedre å avslutte nummer to i gruppe G. Slik saken står nå, betyr å fullføre andre betyr å unngå Brasil eller Tyskland i kvartfinalen. De sitter første og andre plass i sine respektive grupper (E og F) og møtes i de siste 16 hvis de blir igjen på disse stedene etter siste runde med gruppekamper.Hvis England vinner sin gruppe og deretter vinner spillet deres i løpet av de siste 16, ville de møte vinneren av det spillet mot Brasil mot Tyskland. Hvis England kommer på andreplass i sin gruppe og deretter vinner sitt siste 16-spill, vil de da møte vinneren av det siste 16-slaget mellom vinneren av gruppe F og den andre løperen i gruppe E, som, som saken står nå, ville være Mexico og Sveits.

Ja, selv om det er vanskelig å si sikkert. Mexico har vært veldig imponerende så langt, og slo Tyskland og Sør-Korea, og kan gi England et veldig tøft spill, både taktisk og fysisk, hvis de skulle møtes. Sveits har også vært imponerende, og tegnet med Brasil i sitt åpningskamp før de kom bakfra for å slå Serbia. Det må også huskes at Vladimir Petkovics Sveits-side er sjette på verdensrankingen.De er ingen krus. Southgate ser på en mann med en plan og Kane en ekte Golden Boot-utfordrer Les mer

For moralske, momentum og fair play ville det være bedre å vinne gruppen. Det er fortsatt mulig for Brasil og Tyskland å avslutte toppen av sine respektive grupper og derfor unngå hverandre i de siste 16, noe som igjen til slutt vil gjøre det verdt for England å avslutte toppen av sin egen gruppe. Det er til og med mulig at Brasil kan komme på andreplass i sin gruppe og Tyskland på topp i deres, noe som vil stille dem opp for å møte løpere i Englands gruppe. Englands gruppe, Group G, er den siste som har spilt sine endelige kamper, så både England og Belgia vil vite konsekvensene av å avslutte første eller andre plassering når de sparker i gang.