Fra finanssynspunktet opplever Moskva-klubben

CSKA (Russland) – 229 millioner euro

Fra finanssynspunktet opplever Moskva-klubben nå langt fra sine beste tider. I de senere årene har overføringsbudsjettet til klubben gradvis redusert, og gjeld, tvert imot, har en tendens til å øke.

Kanskje det er derfor i den nåværende sesongen, overføringskampanjen fra «hærlaget» var ganske beskjeden – klubben solgte spillere for 30 millioner euro mer enn den kjøpte. Fra et idrettsmessig synspunkt er CSKA også fortsatt flytende, og blir den andre i siste sesong, og fører en desperat kamp, ​​om enn med en glid, i år.

I gjeld som silke: 10 klubber med de største finansielle forpliktelsene

CSKAs gjeld utgjør 229 millioner euro, en økning på 18% fra forrige finansrapport. Ifølge UEFA-analytikere kan slike gjeldsforpliktelser potensielt påvirke klubbens videre eksistens eller føre til endringer i ledelsen.

7. GALATASARAY (Tyrkia) – 229 millioner euro

Situasjonen i tyrkisk fotball de siste årene endrer seg også raskt. Hvis tidligere lokale tilskudd ikke nølte med å scrabble og invitere store pensjonister til store lønninger, er tilnærmingen nå mye mer pragmatisk.

I Galatasaray, i løpet av de siste årene, har også klubbens lønnsnivå blitt nøye overvåket og er ikke klar til å kaste flere millioner euro til nykommere. For første gang i de siste tre årene har Istanbul benyttet seg av arbeid i overføringsmarkedet denne sesongen. I tillegg er det svært viktig for dem å komme inn i Champions League, selv om det ikke blir så lett.

Galatasarays nåværende gjeldsforpliktelser er beregnet til 229 millioner euro. Sammenlignet med den siste UEFA-rapporten, har tyrkisk gjeld økt med 13%.

BENFICA (Portugal) – 269 millioner euro

Den portugisiske stormen har økt gjelden de siste årene, men i det siste har det forsøkt å redusere dem fra sesong til sesong. Det hjalp dette og det faktum at fire årstider på rad (2013/14, 2014/15, 2015/16, 2016/17) “Eagles” var landets mestere, jevnlig spiller i Champions League og oppnådde gode resultater der.