Hvem er “Arsenal” for å plugge hullforsvaret

I kongeriket Manchester er dette ikke så ille, men alle deres problemer henger sammen med det svake spillet til stjernens forsvarslinje. De aldrende Yaya Toure og Otamendi fra Mangal, som fremdeles ikke helt kan tilpasse seg britisk fotball, viser en fantastisk inkonsekvens i linjen der det trengs som luft.

Lesjoner fra jevnaldrende
Tidligere var Chelsea berømt for sin evne til å vinne andre toppklubber, noe som ikke kan sies for denne sesongen: Arsenal forble fortsatt vennlig som sin klient, mens av 24 mulige poeng mot Leicester, Tottenham, West Ham og begge “Manchester” tok fire. “City” se ned på Londonere ikke vil fungere: mot lagene fra topp-9 i 13 kamper vant en seier. Som Nelson Mans sa fra Simpsons: “Ha-ha.”

skader
“City” led mest blant favorittene: Selskapet gikk ut bare 12 ganger i starten, Aguero og De Bruine savnet henholdsvis tre og to måneder. I høst kunne ikke Pellegrini på hvert spill regne i gjennomsnitt i seks avdelinger. Chelsea kan klage på skadene fra nøkkelspillerne Azar og Terry i starten av kampanjen, og selv nå har de ikke blitt mindre, men klubber med slike evner må takle slike problemer.

Fra Khacheridi til Suboticha.
Hvis Arsene Wenger (igjen) ved et eller annet mirakel forblir ved roret til Arsenal, vil hans viktigste oppgave i sommer være å kjøpe en helt topp forsvarer. Det har lenge vært ingen nyheter at Peter Cech ikke vil redde ett mål intakt, og tre tapte mål fra West Ham og et 1: 1-uavgjort med Crystal Palace (det 16. laget i Premier League) satte endelig alt på sin plass.

Alderen til den en gang enestående Pere Mertezakere blir påvirket, noe som tydelig kan sees av de raskere angriperne med omgang den forbi. Nå er det mer enn noen gang viktig å finne et anstendig par av Laurent Koscielni. Gabriel Paulista, akk, til denne rollen trekker.

Neven Subotic
En veteran fra Borussia Dortmund-forsvaret vil kanskje forlate klubben, fargene han har forsvart siden 2008. Til slutt har han ikke mye tid igjen til å spille i en annen liga.