I løpet av det siste regnskapsåret var Benfica

I tillegg er Benfica fortsatt kjent for sitt gode arbeid i ungdomsoverføringsmarkedet og den utmerkede ungdomsskoleakademiet. Allerede i rekkene i Lisboa er det flere unge “stjerner”, som vil gjerne hente de europeiske toppklubbene.

I løpet av det siste regnskapsåret var Benfica i stand til å redusere gjeld med 13%, noe som betyr at klubben beveger seg i riktig retning, og det er usannsynlig å få alvorlige problemer på grunn av mangel på midler i nær fremtid.

5. “MILAN” (Italia) – 272 millioner euro

Uforståelige situasjoner med investorer, pluss et langt fravær av sportslig suksess, har ført til at dagens Milan er en av de største fotballgjeldene i Europa.

I gjeld som silke: 10 klubber med de største finansielle forpliktelsene

For å komme seg ut av ond sirkel besluttet de nåværende Rossoneri-eiere å ta alvorlige utgifter på sommeroverføringsmarkedet, kjøpe nybegynnere til 185,5 millioner euro og solg bare unødvendige fotballspillere med 87. Slike investeringer, samt andre utgifter, førte til en økning i klubbens gjeld sammenlignet med forrige periode med 30%.

For å kunne betale gjeld til “Milan” så snart som mulig, er det nødvendig å stabilisere situasjonen i klubben, både fra administrative og sportslige synspunkter. Det er ingen tvil om at Rossoneri sannsynligvis savner seg i neste trekk i Champions League, vil skade Milanos ambisjoner og lommer og hvem vet hvordan man skal reflektere over eiers ønske om å fortsette å investere i dette prosjektet.

Yuventus (Italia) – 289 millioner euro

Den permanente mesteren i Italia de siste årene, til tross for gode sportsresultater, har også samlet alvorlige gjeld. Det hele begynte med bygging av en ny stadion, men selv etter det er situasjonen til det bedre for Juventus ikke travelt med å forandre seg.

I den siste rapporten fra UEFA ble det notert at gjelden til Juventus er 283 millioner euro, og før det ble anslått til 209 millioner. Selv om overføringen av Cristiano Ronaldo, som brukte 105 millioner euro, ikke bidro til reduksjon av finansielle forpliktelser, ble Juventus selvsagt godt svekket av å selge T-skjorter og andre attributter til den portugisiske stjernen.