Interessant nok scoret Drogba mindre enn Costa

Hvorfor Costa er bedre

Ja, det er umulig å gå forbi hva hver av dem gjorde for laget. Costa vil ikke kunne sammenligne på lang tid med tittelen Champions League, mål i flere finaler og fire cuper av mesteren i England. Som de sier, i denne forbindelse har Diego et udyrket felt foran øynene.

Nå er det imidlertid verdt å prøve å sammenligne dem som spillere. Det er tydelig at Drogba er en legende, men han og Costa er forskjellige i forskjellige metoder for hvordan man kan levere ballen i motstanderens mål. Det er også lettere å trekke paralleller på grunn av at begge spiller omtrent samtidig, og de kom til og med til Chelsea som etablerte scorere i gode klubber. I tillegg ble begge “aristokrater” ved 26 år gammel.

Og så er det forskjeller. Interessant nok scoret Drogba mindre enn Costa de to første sesongene på Stamford Bridge. Følgelig bringer spanjolen flere poeng til laget så langt. Når vi nevner Costa eksplosive natur og regelmessige inkontinens, nevner vi den meningsløse smellen i møte med den ivorianske Nemanje Vidic i Champions League-Moskva-finalen som tapte mot Chelsea. I München kunne Didier igjen bli en antihelt hvis Peter Cech ikke hadde dratt den valgfrie straffen brakt av Drogba. Ja, da jevnet han poengsummen på ordinær tid og scoret den vinnende 11-meteren i serien etter kamp, ​​men alt dette kunne gå i oppfyllelse selv i Moskva, for med 99 prosent sannsynlighet vil det være Drogba som ville slå den uheldige avgjørende straffen, og ikke John Terry.

Inngrep på legenden. Costa er sterkere enn Drogba?

Costa er selvfølgelig langt fra en engel, men Antonio Conte var i stand til å dempe spissens vanskelige temperament, som nå skiller seg mye mer ut i statistikkprotokollen i kolonnen “scorede mål”, i stedet for “gule og røde kort”. På 11 kamper er ni mål ikke dårlige, er det vel? Enkel matematikk: selv om vi forkaster Drogbas andre løp, var gjennomsnittlig ytelse hans 0,46 mål per kamp. Costa er nå 0,63. Selv om spanjolen brukte fire ganger færre kamper enn den ivorianske motparten, men forskjellen, skjønner du, er imponerende. Ingen av “aristokratene” hadde slike resultater siden grunnleggelsen av Premier League, og tross alt slike gutter som Gianfranco Zola, Jimmy Floyd Hasselbeink, Frank Lampard og Gianluca Vialli, som for alltid skrev navnene sine på de fantastiske sidene i Chelsea-historien, scoret for dem .