Når vi snakker om utsiktene til denne sesongen

Nå, tilsynelatende, avhenger Marez ‘fremtid i laget bare av de videre opptredenene til laget i Champions League. Jeg vil ikke løpe for langt, men om vinteren vil han sannsynligvis fortsatt forbli, men neste sommer vil han helt sikkert forlate. Å forlate Leicester i et mer stabilt og solid lag vil bli en naturlig vending for Marez ‘karriereoppstigning. Å spå hvor Leicester vil falle etter Marez ‘avgang, og hvem som skal erstatte ham, er en takknemlig oppgave.

Når vi snakker om utsiktene til denne sesongen, som Riyadh sannsynligvis vil bringe til slutten av Leicester, er det lite sannsynlig at laget vil glippe inn i kampen for å overleve, til tross for at nå den nåværende mesteren bare er to poeng over nedrykkssonen. Men inntil milepælen på 40 poeng, som Ranieri hadde søkt så mye forrige sesong, ville Leicester få mye senere enn i fjor, da det førtiende poenget ble oppnådd i den tjuende runden, bundet hjemme med Bournemouth. Det er alltid vanskeligere å forsvare en tittel enn å få den for første gang, og dette er velkjent ikke bare i fotball, men også i andre idretter.

I prinsippet minner det som skjer med Leicester noe om Chelsea for et år siden, da mesteren begynte å falle uventet, helt til Mourinho ble pekt på døren. Hastige tiltak tillot å avslutte sesongen i topp ti, men utenfor den europeiske konkurransen. Til leie er et sted i topp ti det maksimale målet for den nåværende Leicester. Hvis du lykkes med å nå minst kvartfinalen i Champions League, vil dette være delvis kompensasjon.

I pausen av kampen med WBA sa en av “old-school” -fansen til Leicester at han hadde sett “slik fotball” i 44 år fram til forrige sesong, og at han derfor kunne bli forsonet med ham, til tross for fjorårets historie. Det gjenstår å se om Riyad Marez er enig med ham.

Gjennom årene, ved roret til Arsenal, har Arsene Wenger etablert, kan man si, et visst aksiom i fotballfansens tanker. Dette aksiomet sier: “Wenger vet hvordan de skal vokse unge mennesker.” Jeg vil ikke si at alt her er så enkelt. Det er nok å huske på hvor mange virkelig talentfulle spillere den franske spesialisten savnet oppmerksomheten hans da han så i hovedstadens klubb. Den mest berømte historien er selvfølgelig assosiert med Zlatan Ibrahimovic.