Socceroos overgangstid ser batongkort fra Cahill til Arzani

Daily Telegraphs sportsredaktør for stort anklaget hovedtrener Bert van Marwijk for å ikke respektere Cahill ved å utelate ham. Tidligere Socceroos Robbie Slater og Mark Bosnich fliset også inn. Slater, en fotballsund i Fox Sports, beskrev det som “en nasjonal forargelse”, mens andre kommentator Bosnich twitret at “spørsmål må stilles til manageren om hvorfor Tim Cahill ikke ble brukt med 10-15 minutter igjen. ”Tom Rogic gnister vekkelse mot Danmark for å vinne sjanser til å stille kritikere. Les mer

Det å slå og klage på ikke-bruk av Cahill i Australia har vært enormt. På den ene siden er det helt forventet. Spissen er Australias største målscorer Sportingbet noensinne med 50 mål på 106 kamper.Han reddet Socceroos ‘bacon flere ganger enn Jesus utførte mirakler i Galilea – utenfor benken mot Japan i verdensmesterskapet i 2006, og scoret avgjørende mål for å kvalifisere Australia til turneringer i 2010, 2014 og 2018 og slo i ett mot Serbia for åtte år siden, bare for å nevne noen. Hans plass i australsk sportshistorie er allerede sikret.

På den annen side er melodramaen over Cahills fravær fullstendig overdreven. Fremover er 38 år gammel og fyller 39 år på under syv måneder. Hans beste dager ligger tydelig bak ham. Han er fem år eldre enn skipper Mile Jedinak og seks år eldre enn Mark Milligan, de to andre veteranene i troppen.

I motsetning til Jedinak og Milligan, har Cahill knapt spilt klubbfotball det siste året.Han har spilt 16 førstelagskamper siden oktober, for Melbourne City i A-League og Millwall i det engelske mesterskapet, og ikke startet noen av dem. Som Sportingbet erstatter er summen av mål null.

Hans totale tid på banen den siste sesongen? Bare 157 minutter. Det er mindre enn to fulle kamper.

Warren Joyce rangerte ham ikke nok til å gi ham vanlig spilletid, og heller ikke Cahills nære venn og tidligere lagkamerat, Neil Harris. Hvorfor skulle Van Marwijk være noe annerledes? Spekulasjonene er at FFA presset Van Marwijk til å ta veteranen til Russland av kommersielle grunner. Riktig eller ikke passer ikke Cahill den nederlandske trenerens kontringsangrepende, defensivt tenkende spillplan.Den raskere og mer mobile Andrew Nabbout, som kan presse og skade forsvarere, derav starter mot Frankrike og Danmark.

For å anklage Van Marwijk, en mann som har trent på elitenivå i europeisk fotball for mer enn to tiår, og som ledet Nederland til VM-finalen i 2010, om uvitenhet om fotball er absurd. 66-åringen vet hva teamet hans ønsker og trenger, og vil ikke bli svaiet av hysteri eller nostalgi. Cahill har absolutt en viss verdi som leder, som storebror-innflytelse og som noen som kan hjelpe med å gi råd og hjelpe yngre lagkamerater. Og på bevis i Russland har han gjort nettopp det uten klage.

Fotball er en ung manns spill – du trenger bare å se på slike som Kylian Mbappé på dette verdensmesterskapet eller Pelé, Michael Owen og Lionel Messi ved tidligere turneringer – som bevis.Og den yngste spilleren blant alle 32 nasjoner i Russland er Daniel Arzani. I bare to kamper har dette Khorramabad-fødte vingelunderen, en iransk migrant som Sportingbet bonus vokste opp i Sydneys østlige forsteder, gledet ikke bare Australias fotballsamfunn, men fanget verdens øyne.

Mange klynger seg om 19-åringen for å motta flere minutter og til og med starte i Socceroos ‘må-vinn-kamp mot Peru i Sotsji. Tatt i betraktning Arzani har spilt bare 24 førstelagskamper i hele sitt liv, alt i A-League og bare fire ganger varte i hele 90 minutter, det kan være en bro for langt. Fortsatt er hans oppgang intet mindre enn bemerkelsesverdig. Mot Danmark scoret han nesten, satte opp to utmerkede sjanser for lagkamerater og flådde Pione Sisto på bare 22 minutter til å komme.

Allerede europeiske klubber stiller opp for å lokke Arzani utenlands.PSV Eindhoven, Juventus og Bayer Leverkusen har alle vært knyttet til spissen. Arzani er under kontrakt med Melbourne City, som eies av Manchester City for en annen sesong. Som et resultat kan Manchester gjøre en lignende avtale med Arzani som de gjorde med Aaron Mooy ved å låne ham ut og deretter innløse den vidunderlige unggutten.

Uansett hva som skjer etter verdensmesterskapet, er angriperens fremtid overmåte lys. Rask, dyktig, selvsikker, men ydmyk, noen mener Arzani har potensiale til å være bedre enn den tidligere australske gullgutten Harry Kewell. Muligheten banker på for Australia i verdensmesterskapet, men de klarer ikke å åpne døren | Kieran Pender Les mer

Ironisk nok har Cahill vært en av Arzanis største fans.38-åringen tok playmakeren under vingen de siste to sesongene mens han var i Melbourne City og har påtatt seg den samme rollen i Russland. Han innrømmer også at han aldri har hatt de naturlige evnene 19-åringen besitter. Cahill snakket om sin mentorrolle med den nåværende Socceroos-troppen forrige uke: “Jeg hadde ikke [Arzanis] eksplosive talent, men det jeg hadde var hardt arbeid. Så hvordan nå smelter jeg hardt arbeid og disiplin inn i livet hans? Jeg gir ham ikke noe valg. ”

Lik den eller ikke, overgangen foregår fra mester til lærling. Cahill ser kanskje ikke spilletid mot Peru. Men verdensmesterskapet har vist at Arzani er fremtiden for australsk fotball og potensielt er den ene spilleren enn det som kan bestemme Socceroos ‘formuer på banen i Russland og utover.Stafettpinnen er sendt, og alle andre trenger å akseptere den.