Englands Keaton Jennings stunner India med århundre på sin Test debut

Alastair Cook har brukt fire år på å vente på en anstendig åpningspartner, og plutselig kommer to av dem sammen i løpet av tre uker. Keaton Jennings er den siste velkommen ankomst. Under en skyløs sky ble han den første engelske spilleren siden Billy Griffith i 1948 i Trinidad for å score et århundre på sin første dag som testkricketer – og vi kan være ganske sikre på at Griffith ikke nådde de ettertraktede tre tallene med en omvendt feie. Hvem er Keaton Jennings? Englands nyeste batsman å score et århundre på debut Les mer

På kort sikt var Jennings beundringsverdige 112 grunnlaget for Englands 288 for fem, en rettferdig total på åpningsdagen for en Mumbai Test, men på ingen måte en ugjennomtrengelig en. Som alltid på denne gode overflaten er det løp som skal scoret tidlig i kampen.Ballen hopper på en måte som oppfordrer strokemakers; det blir også stadig og kantene er mer sannsynlig å bære. Mumbai er langt fra Chester-le-Street på mange måter, men Jennings fant en metode for å trives i fremmede forhold.

Kom juli og den første Test mot Sør-Afrika på Lord’s, England burde ha heller mer appetittvekkende alternativer på toppen av sin bestilling enn det som har vært tilfelle i nyere tid. Mens Jennings var rolig å navigere seg inn i historiebøkene, så vel som England-laget, så forgjengeren Haseeb Hameed, fra standen.Siden den siste testen har Hameed poppet hjem for en operasjon på sin skadede finger, men han reiste straks sin familie, som fortsatt følger turen i India. I juli burde det ikke være lenger enn vitsen til selektorer for å imøtekomme Jennings, Hameed og Cook et sted i deres topp fire. De har god tid til å tenke på det. Det kan være ren tilfeldighet, men Jennings, som Hameed, skylder mye for en far som opptrer som en hengiven trener i sin ungdom, før hans talenter blomstret på fylkeskretsen heller enn i en serie treningsleirer med Lions.Mens den innenlandske firedagskonkurransen fremdeles trives i England, forblir det en ekte barnehage for cricketers som australierne misunnes. Keaton Jennings biter på kulen og gikk for det å kreve århundre på Englands debut | Ali Martin. Les mer

Etter to økter i midten så Jennings enda mer hjemme som en testkricketer, selv når han lente seg på hans flaggermus på tverrfeste på ikke-angriperens ende, og ivrigt nøt en ny form av cricket. Det var ikke så greit i begynnelsen da han trakk seg ut med Cook, og spilte fem imaginære forsvarsforsvar i løpet av tre sekunder før han hadde møtt en ball.

Jennings var i en kvart time på sjø og denne usikkerheten ble fremhevet da han stod overfor Umesh Yadavs andre over.En kort ball ble rettet mot brystet, og han fortsatte med å forsvinne forsiktig; ballen fanget hans flaggers skulder og ledet i luften mot gully. Karun Nair stakk ut en hånd, men klarte ikke å holde på en skarp sjanse. Dette var en glipp av stor konsekvens for spillet og – hvem vet? – Karrieren til Englands nyeste åpningsbatsman.

Denne skrekk syntes å galvanisere Jennings. Han slo de to siste ballene i Yadav over til grensen – et positivt kuttskudd og en trekk.Plutselig var han forlovet; Etter hvert kunne Cook se på en stadig mer beroligende tilstedeværelse, ikke så forskjellig for seg selv for et tiår siden. Haseeb Hameed sier Keaton Jennings blendende debut flott for engelsk cricket. Les mer

Jennings avslørte odd dekselet, så vel som noen selvsikker padle feier mot spinnene, og da han følte behov for å øke tempoet, spilte han et slag, som Cook med rette skyter fordi han ikke har den rette generasjonen: det motsatte feilet. Debutanten brukte vanligvis den mot Jayant Yadav.

På den andre siden syntes Cook ikke bare imponert, men også fornyet etter en uke og en gjenforening med familien. Han timet ballen enkelt fra starten, den som bowleren. Han brukte til og med føttene mot spinnene i hans vilje til å være proaktiv, og dette ville være hans fortryllelse.Ned kom han til Ravindra Jadeja, ballen grep og spunnet gjennom porten og Parthiv Patel fullførte en fin stumping siden ballen var delvis skjult på vei inn i hanskene. England hadde raced til 117 for en i den første økten; deres fremgang var mer beroliget i den andre – selv om det var en lang forsinkelse da dommeren Paul Reiffel ble truffet på baksiden av hodet ved et lobbed kaste fra outfield av Bhuvneshwar Kumar. Reiffel ble til slutt erstattet av den tredje dommeren, Marais Erasmus, og han kom ikke tilbake for resten av dagen, selv om en skanning senere uttalt ham alt klart. India v England: fjerde Test, dag én – som det skjedde Les mer </p Når Joe Root ble fanget i glid, åpnet ansiktet på hans flaggermus mot en ikke-avsluttende pause fra Ravi Ashwin, var Moeen Ali Jennings partner.Moeen bidro grimme løp før te, noe som er uvanlig for ham. Etter pausen fant han flyt, men etter å ha bidratt med det første halvt århundre av en England No4 i 20 innings, falt han toppkanten av et slagord mot Ashwin.

Indias primære spinner gjenopptok sin plage av engelske batsmen Unibet som ballen begynte å bli mer ekstravagant. To baller senere ble Jennings fanget i gulvet.Hastigheten saktere med Ben Stokes becalmed av Ashwin og deretter et annet toppkanten fei fra Jonny Bairstow fløy rett inn i hendene på Umesh Yadav i nærheten av kvadrat-bengrensen. I de siste 50 minuttene kunne England har foldet, men deres to mest naturligvis aggressive batsmen, Stokes og Jos Buttler, slått med moden, dystre skjønn mot spinnene i et ubått partnerskap på 39, som var enda mer imponerende for å være ute av karakter.